KSIĄŻKA
Zupy - Polska Specjalność [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Ilość stron | 128 |
Okładka | miękka |
Opis |
W polskiej tradycji zupa jest niezbędnym składnikiem obiadu, a nawet, jeśli jest odpowiednio skomponowana i pożywna, zastępuje cały obiad. Jaką zupę można uznać za pierwszą wśród polskich? Zdania są tu podzielone, ale na liście popularnych i od dawna obecnych w naszej kuchni znajdą się na pewno pomidorowa i kapuśniak, fasolowa i grzybowa, barszcz, krupnik, piwna czy żurek? W tym poradniku znajdują się przepisy zarówno na zupy od dawna goszczące na polskich stołach (choć czasami w wersjach mało znanych), jak i na te, które stały się szczególnie modne w ostatnich latach, na przykład zupy kremy. Uwzględniając najnowsze trendy żywieniowe autorki starały się, aby przepisy, które proponują, spełniały podstawowe kryterium - gwarantowały, że zupy będą smaczne i zdrowe. |
EAN | 9788379432424 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2014-01-29 |
ISBN | 978-83-7943-242-4 |
Rok wydania | 2014 |
Ilość stron | 128 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 21.5 x 16.0 cm |
Długość (razem z opakowaniem) | 220 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 160 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 8 |
Kuchnie świata i regionalne
Książki