KSIĄŻKA
Kresowy Tygiel Kulinarny - Andrzej Fiedoruk [KSIĄŻKA]

2060

Wysyłamy w ciągu 3‑14 dni

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Andrzej Fiedoruk
Ilość stron 264
Okładka twarda
Opis Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania.
Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy.
EAN 9788375065909
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7506-590-9
Autor Andrzej Fiedoruk
Rok wydania 2010
Wydawca Zysk i S-ka
Ilość stron 264
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 155 x 235 mm
Wysokość (razem z opakowaniem) 25
Długość (razem z opakowaniem) 240
Szerokość (razem z opakowaniem) 160