KSIĄŻKA
Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun [KSIĄŻKA]
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Kategoria | Dania główne |
Autor | Bartek Kieżun |
Ilość stron | 288 |
Opis |
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. \"Ateny do zjedzenia\" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim - o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce. Bartek Kieżun - specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w \"Kukbuku\", \"Podróżach\", \"Twoim Stylu\" i \"Magazynie Wino\". Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020. |
EAN | 9788383181882 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2022-10-12 |
ISBN | 978-83-83181-88-2 |
Autor | Bartek Kieżun |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2022 |
Ilość stron | 288 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |